Izvor: S media, 30.Maj.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv ministra zdravlja zbog zloupotrebe funkcije

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prekršajnu prijavu protiv ministra zdravlja Zorana Stankovića zbog kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, odnosno odredbe kojom se zabranjuje korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe, rekla je direktorka agencije Zorana Marković.

Stanković je u aprilu u svojstvu ministra zdravlja Srbije učestvovao na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << skupu o zdravstvu u Kopenhagenu u Danskoj gde je dao izjavu kao kandidat za predsednika Srbije.

"Potpisala sam prekršajnu prijavu u ponedeljak", rekla je Zorana Markovićeva.

Stanković: Jaki regioni uslov bogatog društva (VIDEO)

Stanković: Za Srbiju jednakih šansi (VIDEO)

Stanković: Ponovo ćemo razgovarati sa lekarima

Ona je rekla da agencija još čeka da Srpska napredna stranka pečatom verifikuje svoj odgovor u vezi sa posetom bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Djulijanija tokom izborne kampanje.

Agencija za borbu protiv korupcije dobila je 26. aprila odgovor SNS u kojem se navodi da ta partija nije platila "ni dinara" bivšem gradonačelniku Njujorka Rudolfu Djulijaniju, niti bilo kojem članu njegovog tima za dolazak u Beograd.

Prema njenim rečima, Demokratska stranka je u odgovoru agenciji navela da je DS platio troškove putovanja i boravka predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića na Medjunarodnom sajmu tehnologije u Hanoveru.

"To su bila tri dramatična odskakanja u predizbornoj kampanji", kazala je Markovićeva.

(Beta)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.