Prekršajna prijava protiv Stankovića

Izvor: RTS, 30.Maj.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekršajna prijava protiv Stankovića

Agencija za borbu protiv korupcije podnela prekršajnu prijavu protiv Zorana Stankovića. Stanković osumnjičen za kršenje odredbe kojom se zabranjuje korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe.

Zbog kršenja Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, odnosno odredbe kojom se zabranjuje korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prekršajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prijavu protiv ministra zdravlja Zorana Stankovića, rekla je direktorka agencije Zorana Marković.

Stanković je u aprilu u svojstvu ministra zdravlja Srbije učestvovao na skupu o zdravstvu u Kopenhagenu u Danskoj, gde je dao izjavu kao kandidat za predsednika Srbije, pa je prekršajna prijava protiv njega podneta 28. maja, objasnila je Markovićeva.

Agencija za borbu protiv korupcije dobila je 26. aprila odgovor SNS, u kom se navodi da ta partija nije platila "ni dinara" bivšem gradonačelniku Njujorka Rudolfu Đulijaniju, niti bilo kojem članu njegovog tima za dolazak u Beograd.

Još uvek čekamo da Srpska napredna stranka pečatom verifikuje svoj odgovor u vezi sa posetom bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija tokom izborne kampanje, istakla je Markovićeva.

Demokratska stranka je u odgovoru agenciji navela da je DS platio troškove putovanja i boravka predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića na Međunarodnom sajmu tehnologije u Hanoveru, rekla je direktorka agencije.

"To su bila tri dramatična odskakanja u predizbornoj kampanji", rekla je Markovićeva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.