PROTEST LEKARA U PIROTU ZBOG OTKAZA KOLEGAMA

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST LEKARA U PIROTU ZBOG OTKAZA KOLEGAMA

PIROT - Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu danas su se posle isteka radnog vremena okupili u znak solidarnosti zbog otkaza koje je vršilac dužnosti direktora Zavoda Danilo Krstić uručio njihovim kolegama Zoranu Stankoviću i Višeslavu Rančiću.

Krstić nije hteo da daje nikakve izjave novinarima, rekavši "da mu je isteklo radno vreme", a čak je pokušao da pojedine novinare i snimatelje fizički udalji iz prostorija Zavoda.

Specijalista higijene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zoran Stanković rekao je novinarima da je suština problema to što je njega i Rančića Stručni savet predložio za članove Upravnog odbora, a ministar ih je imenovao na te funkcije.

"Bili smo protiv toga da na čelno mesto dođe neko sa strane jer u Zavodu ima 14 specijalista i bar polovina mogu da budu na čelu ustanove. Nama je v.d. direktora nametnut iz Beograda", kazao je Stanković.

Stanković je dodao da su se na raspisani konkurs za direktora javila tri kandidata - vršilac dužnosti direktora Danilo Krstić, Elizabeta Aleksić i Zoran Stanković.

"Da konkurišem, ohrabrile su me kolege. Članovi Upravnog odbora su tajnim glasanjem meni dali tri, a Krstiću jedan glas. Krenula je onda hajka protiv mene. Direktor još nije imenovan, iako je predlog Ministarstvu upućen još 29. avgusta", rekao je Stanković.

On je dodao da su međuljudski odnosi u Zavodu poremećeni i optužio direktora "da je preuzeo ulogu svih organa uprave".

Specijalista socijalne medicine Višeslav Ranćić je dodao da je dobio rešenje o otkazu danas u 14 sati, godinu dana pred penziju i to posle tri decenije rada.

"Razlog je to što sam zakasnio dva minuta na posao. Obrazloženje je nepoštovanje radnog vremena", kazao je Rančić, dodajući da će angažovati advokata i obratiti se Inspekciji rada.

Predsednica Sindikata u Zavodu specijalista socijalne medicine Dragana Jovanović je rekla da će protest nastaviti sve dok se rešenja o otkazima dvojici lekara ne povuku i na čelu ustanove više ne bude Danilo Krstić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest lekara u Pirotu

Izvor: Blic, 18.Okt.2011

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu danas su se posle isteka radnog vremena okupili u znak solidarnosti zbog otkaza koje je vršilac dužnosti direktora Zavoda Danilo Krstić uručio njihovim kolegama Zoranu Stankoviću i Višeslavu Rančiću. ..Krstić nije hteo da daje nikakve izjave novinarima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.