Niš: Zoran Perišić gradonačelnik

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Zoran Perišić gradonačelnik

Niš -- Odbornici Skupštine grada većinom glasova izabrali su za gradonačelnika Niša Zorana Perišića, predsednika Gradskog odbora SNS u Nišu.

Predsednik gradskog parlamenta je Mile Ilić (SPS), koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Odbornici Skupštine grada izabrali su Nenada Stankovića (URS) za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenika predsednika gradskog parlamenta, a Ivana Nikolića (SPS) za sekretara Skupštine grada.

Zamenik gradonačelnika biće izabran na jednoj od narednh sednica Skupštine grada, jer Gradski odbor SNS, kako je rekao Perišić novinarima, još uvek nije doneo odluku o kandidatu za tu funkciju.

Na sednici Skupštine grada izabran je novi sastav Gradskog veća u kome će URS i SPS-PUPS-JS imati po tri člana, a SNS pet članova računajući i gradonačelnika i zamenika gradonačelnika koji su po funkciji članovi veća.

Kako su predstavnici nove koalicione većine ranije najavili, u Gradskom veću neće biti preglasavanja, već će se sva sporna pitanja rešavati konsenzusom.

Koalicioni sporazum o većini u gradskom parlamentu juče su potpisali SNS, socijalisti i URS, a naprednjaci su sa Demokratskom strankom Srbije potpisali poseban sporazum o saradnji pa će i oni biti u gradskoj vlasti.

Na gradskim lokalnim izborima SNS je osvojila 17 mandata, DS 15, URS 11, SPS-PUPS-JS 10, a DS S i LDP po četiri mandata.

Perišić je posle izbora rekao da će nova vlast raditi kao tim i da je očekuje veoma težak i odgovoran posao.

On je dodao da će u narednih mesec dana intenzivno raditi na sagledavanju stanja u gradu, a da će sam život i prilike odmah nametnuti prioritete misleći na velike vrućine ali i na poslove koje treba sada obaviti kako bi se spremno dočekao zimski period.

Ilić je rekao novinarima da će se nova gradska vlast istinski zalagati da na odgovornim mestima budu odgovorni ljudi, da merilo bude stručnost a ne partijska pripadnost, da ne bude revanšizma i da se vrednuju samo rezultati i dela.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.