Nabavka radiološke opreme prioritet u KBC „Bežanijska kosa

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavka radiološke opreme prioritet u KBC „Bežanijska kosa"

Ministar zdravlja dr Zoran Stanković i gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević obišli su Odeljenje onkologije i angio-sale Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa".

Oni su sa direktorom bolnice dr Vladimirom Kovčinom i načelnicima odeljenja razgovarali o unapređenju pružanja usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Današnja poseta je organizovana u sklopu redovnih obilazaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zdravstvenih ustanova Beograda, koje smo uspostavili kao vid dobre saradnje Ministarstva zdravlja i Sekretarijata za zdravstvo. Grad je od preuzimanja osnivačkih prava sistematski nabavljao opremu za beogradske zdravstvene ustanove, a jedan od prioriteta u narednoj godini biće zamena zastarele radiološke opreme u ovoj bolnici. Grad je u KBC „Bežanijska kosa" prošle godine rekonstruisao i stare krovove Odeljenja za internu medicinu, a kada bude nabavljena adekvatna imovinska i projektna dokumentacija, u ovu ustanovu ćemo moći da uložimo mnogo više - rekao je dr Zoran Blagojević.

On je istakao i da će Onkološka služba u ovoj bolnici biti razvijana uporedo sa planom razvoja onkološke službe na nivou Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

- Nismo u situaciji da na svakom mestu kupujemo i postavljamo skupu opremu, već moramo da na adekvatan način dobro organizujemo i modernizujemo ono što imamo - kazao je Blagojević.

Dr Zoran Stanković je istakao je da će Ministarstvo zdravlja nastojati da u ovu bolnicu dovede deficitarne kadrove - onkologe, radiologe, anesteziologe i patologe, kao i medicinske sestre.

Dr Vladimir Kovčin podsetio je da je Odeljenje za onkologiju u KBC „Bežanijska kosa" osnovano 1997. godine i do danas se razvilo u peto po značaju onkološko odeljenje u Srbiji. U ovoj ustanovi u oblasti onkologije rade se dijagnostika, operacije i hemoterapije, a uz nabavku opreme pacijentima će postati dostupna i radioterapija, čime će biti zaokružena celina lečenja onkoloških bolesti.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Manje kadrova i opreme, a više problema

Izvor: Danas, 13.Jul.2011

Problem međuljudskih odnosa i rukovođenja u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa biće rešen do 15. avgusta, u saradnji sa gradskim vlastima, jer je grad Beograd osnivač i nadležan za sve aktivnosti po pitanju „kadriranja“ u toj ustanovi - izjavio je juče ministar zdravlja Zoran Stanković,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.