Ministru sugerisano da “skloni” svog savetnika

Izvor: BKTV News, 04.Jan.2012, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministru sugerisano da “skloni” svog savetnika

 

Savetnik ministra zdravlja Ljubisa Milanović napustio je danas to radno mesto, nakon razgovora sa Zoranom Stankovićem, ministrom zdravlja u Vladi Republike Srbije.
Milanović, koji je pre mesec dana optužio kabinet predsednika Borisa Tadića da sprečava borbu protiv korupcije, izjavio je za internet sajt pistaljka.rs, da je danas imao sastanak sa ministrom Zoranom Stankovićem tokom kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mu je rečeno da se na njegov istup na RTS-u „na najvišem mestu ne gleda blagonaklono“.
„Ministar mi je rekao da mu je sugerisano da me skloni. Siguran sam u poštenje gospodina Stankovića i verujem da sve ovo nije njegova ideja. Shvatio sam da i on posle svega razmišlja o ostavci i molio ga da to ne čini, jer nije mali uspeh imati makar jednog nekorumpiranog čoveka u Vladi. Ipak, rekao sam mu da iz principijelnih razloga ne želim da dam ostavku i tako izađem u susret onima koji se ne slažu sa istinom. Neka me smene. Takođe, više nema smisla ni da se zadržavam na radnom mestu kada su mi ruke vezane i kada posle dugog iščekivanja nisu procesuirani ljudi za koje postoji dovoljno dokaza da im je mesto u zatvoru. Zato sam ispraznio svoj sto, razdužio svoje stvari i otišao iz ministarstva”, rekao je Milanović.
Kako Pištaljka saznaje iz pouzdanih izvora, poslednjeg dana prošle godine još jedanput se pokrenuo mehanizam sa Andrićevog venca. Navodno je predsednik Tadić pozvao Mlađana Dinkića i od njega zatražio da pita Zorana Stankovića koliko po njegovoj proceni Milanović još zna i koliko je nameran da još eventualno kaže javno, te da li je njegov nastup dirigovala neka stranka i da li je ta stranka LDP. Stanković je odgovorio koliko je mogao – da iza njegovog savetnika ne stoji stranka, da zna mnogo, i mnogo više od onoga što je rekao a da je on kao ministar imao poverenje u njega i da ga nikada nije kontrolisao. Posle ponovne intervencije iz kabineta, kako tvrdi izvor, stigla je i naredba – sklonite ga.
Na sve to Ljubiša Milanović za Pištaljku kaže: „Da su stvari išle svojim tokom, da su slučajevi korupcije procesuirani, ja nikada ne bih izašao u javnost. Sklanjaju me jer se boje budućih informacija koje bih mogao da iznesem“.
Agenciji Fonet je danas u ministarstvu zdravlja rečeno, da je Milanović i dalje na funkciji specijalnog savetnika ministra zdravlja za borbu protiv korupcije.
Izvor: pistaljka.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.