Ministar zdravlja poručio da će država pomoći Galenici

Izvor: Studio B, 20.Jun.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar zdravlja poručio da će država pomoći Galenici

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković poručio je danas da će vlada eventualnu nestašicu lekova sprečiti uvozom i da građani ne treba da paniče i da stvaraju zalihe.

Stanković je rekao i da će vlada na narednoj sednici, u četvrtak, razmatrati pomoć za državnu fabriku lekova "Galenika", čiji je račun danima u blokadi.

"Ljudi ne bi trebalo da stvaraju rezerve lekova i nema razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za paniku", rekao je ministar. Stanković je priznao da je situacija na tržištu "teška" i poimence naveo lek "heparin" koga kako kaže ima u zalihama još za dva meseca. "

Obaveza države je da u ovom trenutku pomogne Galenici", rekao je Stanković i naveo da vlast planira da obezbedi kredit za "Galeniku" čiji bi garant bila država.

Govoreći o problemima u "Galenici", Stanković je rekao da će nadležni i rukovodstvo kompanije morati da objasne zbog čega su izbili problemi.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.