Meta stigao u Medveđu: Za bolju saradnju i zajednički rad

Izvor: BKTV News, 26.Nov.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meta stigao u Medveđu: Za bolju saradnju i zajednički rad

Predsednik Albanije Ilir Meta stigao je danas u privatnu posetu Medveđi, a na prelazu Mutivoda dočekali su ga predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Stanković je rekao da je poseta Mete dogovorena na nivou države sa ambasadom Srbije u Tirani i da su danas počeli prelimirani razgovori sa odbornicima albanske i srpske nacionalnosti koji su izneli svoja viđenja o političkoj situaciji i o tome šta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << treba uraditi na poboljšanju odnosa između Srbije i Albanije.

Predsednik Albanije izjavio je po dolasku u Medveđu da je veoma zadovoljan što može da pošalje poruku o novoj saradnji, prenose prištinski mediji.

 "Sama činjenica da smo ovde znači da smo pozitivni, i zato smo ovde - da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad", rekao je Meta. "Želim da istaknem iz Medveđe da je budućnost naših naroda i čitavog regiona u Evropskoj uniji i to se može ostvariti jedino bliskom saradnjom", rekao je Meta.

On je izrazio očekivanje i da će njegova poseta doprineti da se albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji posveti više pažnje, preneo je portal.

 Meta je dodao i da je zadovoljan načinom na koji su ga pozdravili lokalni organi vlasti i predstavnici države, kao i zbog budućih razgovora sa odbornicima, opštinskim rukovodstvom, Koordinacionim telom. "Predviđeno je da 35 udžbenika iz Albanije i osam udžbenika sa nacionalnim obeležjima, vrednostima i kulturom albanskog naroda budu na raspolaganju školama u kojima se uči albanski jezik", rekao je Stanković.

FOTO: Printscreen

Druga tema razgovora sa albanskim predsednikom biće, kako je rekao, o obeležjima albanske nacionalne manjine u Srbiji.

"Ta obeležja, zastava i grb, moraju da imaju odstupanja u odnosu na državne simbole Albanije i da Nacionani savet predloži obeležja albanske nacionalne manjine o kojima će se onda razmatrati i dogovarati", naveo je Stanković.

Predsednik Koordinacinog tela za jug Srbije rekao je da će sa Metom razgovarati i o resavanju ekonomskih problema i nezaposlenosti, kao i o saradnji u oblasti kulture i sporta. Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić kazao je da je opština Medveđa odličan primer dobrih međunacionalnih odnosa.

FOTO: Printscreen

"Ovde se ljudi ne dele po nacionalnosti već po ljudskosti i dobrodošao je svako ko ima dobre namere", rekao je Arsić prilikom dočeka albanskog predsednika.

Posetu Medveđi albanski predsednik završava sutra.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanković: Prijateljska poseta predsednika Albanije

Izvor: JUGpress.com, 26.Nov.2017

LESKOVAC..Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedju Zoran Stanković rekao je danas u Sijarinskoj Banji da je poseta predsednika Albanije Ilira Mete dogovorena na najvišem nivou i da ona ima za cilj da se pokaze kako Srbi i Albanci i drugi sa ovih prostora mogu da žive...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.