Đorđević potvrdio opoziv još šest ambasadora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2021, 13:00

Đorđević potvrdio opoziv još šest ambasadora

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović potvrdio je danas da je vlada donela odluku o opozivu još šest ambasadora i najavio da će se ta država prikjučiti restriktivnim sankcijama prema Belorusiji.

Razlog tome, rekao je, je radi autentičnog predstavljanja spoljne politike.

Opozvani su ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić, ambasadori u Hrvatskoj Boro Vučinić, Sloveniji Vujica Lazović, Argentini Srđan Stanković, Ujedinjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kraljevstvu Vladimir Beratović i ambasador Crne Gore pri Savetu Evrope Zoran Janković.

Radulović je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Švedske Ana Lind, kazao da su opozvani imali razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u Crnu Goru i na dužnost u MVP.

„Svi ambasadori su pravovremeno upoznati sa tim činjenicama, upućen im je i telefonski poziv“, rekao je Radulović.

On je kazao da će opozvani ambasadori koji imaju stalni radni odnos u MVP, nastaviti da rade, a oni koji su na to mesto došli sa drugih pozicija biće raćeni na iste.

Upitan da li će se Crna Gora priključiti sankcijama EU prema Belorusiji i koliko bi to moglo uticati na turističku sezonu, Radulović je odgovorio da su spoljnopolitički prioriteti jasni i da je to evropska integracija države, dobra regionalna saradnja i kredibilno članstvo u NATO.

On je kazao da će Crnoj Gori uskoro doći poziv da se priključi restriktivnim merama.

"Kada dođe poziv za priključenje restriktivnim merama, Crna Gora će se priključiti i nastaviti da ima 100 odsto usklađenosti sa zajedničkom inostranom politikom", poručio je Radulović, preneli su podgorički mediji.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vijesti": Crna Gora opoziva još šest ambasadora

Izvor: Blic, 26.Maj.2021

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore odlučilo je da opozove još šest ambasadora, među kojim su ambasadoka u Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić i ambasador pri Savetu Evrope Zoran Janković, pišu podgoričke "Vijesti".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.