Bujanovac:Stanković darovao osnovce

Izvor: B92, 02.Sep.2013, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujanovac:Stanković darovao osnovce

Bujanovac -- Šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, danas je posetio Bujanovac i darovao osnovce.

Oko 900 prvaka iz osnovnih škola u Bujanovcu i Preševu dobilo je na poklon rančeve i školski pribor za šta je Koordinaciono telo dalo 900.000 dinara.

Stanković je novinarima rekao da nije dobro to što je ove godine u Bujanovcu i Preševu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 150 prvaka manje nego prošle i da je pad nataliteta jedan od glavnih problema koje država treba da rešava.

Stanković je kazao da je razgovarao sa upravama opština u Preševu i Bujanovcu o predstojećoj poseti delegacije ambasadora zemalja-članica pri OEBS u Beču. Oni će s predstavnicima Albanaca reagovarati o aktivnostima Vlade Srbije i lokalnih lidera, kazao je Stanković.

Dolazak 27 ambasadora iz Beča u Bujanovac je najavljen za 10. septembar, a slična delegacija ambasadora pri OEBS je u Bujanovcu bila i 2005. godine.

Na pitanje da li ima pomaka u rešavanju poblema bujanovačkog javnog preduzeća "Komunalac", čiji je žiro-računa blokiran od 18. jula zbog duga Ministarstvu finansija, Stanković je odgovorio da je Opština spremna da plati osnovni dug.

Taj dug je svakog dana sve manji jer se sva sredstva koja se uplate na račun "Komunalca" odmah skidaju, rekao je Stanković i dodao da se on obavezao da razgovara s Poreskom upravom da se "Komunalac" oslobodi plaćanja kamate na osnovni dug.

U vezi s kašnjenjem izgradnja zgrade za Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, najavljene početkom ove godine, Stanković je rekao da to nije krivica Koordinacionog tela, ni opštine u Bujanovcu.

"Nadamo se da ćemo otkloniti problem i, zajedno s Vladom Srbije, krenuti u izgradnju zgrade... za šta je obezbeđeno 1,4 miliona evra", kazao je Stanković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bujanovac: Stanković darovao osnovce

Izvor: Akter, 03.Sep.2013, 00:30

Šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, danas je posetio Bujanovac i darovao osnovce

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.