BOLNICA ZA CELEBRALNU PARALIZU DOBIJA SPORTSKI TEREN

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLNICA ZA CELEBRALNU PARALIZU DOBIJA SPORTSKI TEREN

BEOGRAD- Svečano otvaranje sportskog terena u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju održaće se u Beogradu, najavljeno je iz Ministarstva zdravlja.

Sportski teren svečano će otvoriti ministri omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, uz prisustvo ministara zdravlja Zorana Stankovića i direktora bolnice Mirjane Bošković. Ministarstvo omladine i sporta finansiralo je izgradnju sportskog terena, koji se nalaze u okviru Dnevne bolnice sa ambulantnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << polikliničkim odeljenjem, a ugovorena vrednost radova iznosi 4.847.769,22 dinara.

Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju predstavlja jedinstvenu visokospecijalizovanu ustanovu čija je osnovna delatnost rana detekcija i rani tretman dece sa cerebralnom paralizom. Stimuliše se rani psihomotorni razvoj rizično rođenih beba kroz kompletan medicinsko-psihološko-specijalni habilitacioni tretman, u cilju njihovog osamostaljivanja i uključivanja u prirodno socijalno okruženje.

Izgradnjom sportskog terena u ovoj ustanovi, deca sa cerebralnom paralizom dobila su kvalitetne uslove za svakodnevne fizičke aktivnosti kroz koje treba da se što više osposobe u okviru postojećih motornih i mentalnih funkcija.

Svečanom otvaranju će prisustvovati i deca koja borave u dnevnoj bolnici ove ustanove, koja će nakon svečanog otvaranja odigrati košarkašku utakmicu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ni manjeg deteta ni upornijeg pacijenta

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2011, 02:45

Tri meseca posle transplantacije matičnih ćelija u Diseldorfu i tri nedelje posle banjskog oporavka, dvoipogodišnji Mihailo Grbić iz sela Maljevića kod Mionice, podvrgnut je kontrolnom pregledu u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju "Dr Miroslav Zotović" u Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.