Greta Tunberg nominovana za Nobelovu nagradu

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greta Tunberg nominovana za Nobelovu nagradu

Mlada klimatska aktivistkinja Greta Tunberg, prodemokratski aktivisti u Hongkongu i NATO, među kandidatima su za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir pošto su političari istakli svoje kandidate.

Na listi je i zatočena saudijska aktivistkinja za ljudska prava Luhain al-Hatlul, koju je nominovalo osmoro američkih kongresmena, javio je Rojters.

Nobelov institut, koji nikada ne potvrđuje niti opovrgava imena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata, objavio je u sredu da je primio 317 nominacija - 210 osoba i 107 organizacija.

Prošle godine nominovanih je bilo 301. O dobitnicima odlučuje petočlana komisija, a dobitnik će biti proglašen u oktobru.

Pišite nam u komentarima da li ova mlada aktivistkinja treba da osvoji Nobelovu nagradu?

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.