Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video)

Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Jun.2020, 16:35

Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video)

Tražite novi recept za doručak? Isprobajte ove simpatične korpice od jaja i povrća! Biće vam potrebno samo malo strpljenja, kalup za mafine i nešto manje od sat vremena – koliko traje priprema ove slasne đakonije. (Pročitaj: Potaž Sen Žermen – ukus dostojan kraljevskog nepca) Uz ove korpice uživaćete svim čulima. Bogat kolorit otvoriće apetit čak i onima koji nisu jutarnji tip, a miris zapečenog povrća proširiće se celom kućom. Pored toga što lepo izgledaju i mirišu, korpice >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << su i vrlo ukusne. (Pročitaj: Sok za jačanje imuniteta) Korpice od jaja i povrća Sastojci: 1/4 šolje rendanog krompira 1/4 šolje rendane cvekle 1/2 šolje rendane šargarepe 1/2 šolje rendanih tikvica 8 do10 jaja (količina zavisi od pleha koji ćete koristiti) so origano, peršun i biber Priprema: Za pripremu korpica najbolje je koristiti metalni kalup za mafine, ali ukoliko ga nemate, možete upotrebiti i silikonsku modlu. Tada vodite računa o temperaturi rerne kako krompir ne bi zagoreo. Pre nego što sipate sastojke, nauljite kalup kako biste korpice lakše izvadili nakon pečenja. Pomešajte cveklu s krompirom kako biste dobili rozikastu masu. (Pročitaj: Ishrana Dženifer Lopez: Iznenadiće se kad čujete koje dve namirnice latino diva nikada ne jede) U svaku modlu sipajte po jednu vrstu izrendanog povrća i lagano pritisnite kako biste formirali mesto za jaje. Pecite povrće tridesetak minuta na srednjoj temperaturi. Ivice će postati krckave i tada u korpice uspite jaja (po jedno u svako mesto za mafin), a po želji ih i posolite i začinite (biber, origano, peršun). Vratite u rernu i, kada se jaja ispeku, izvadite ih i poslužite. Pored toga što su dekorativne, korpice od jaja i povrća su zdrave jer sadrže idealan miks vitamina i proteina. (Pročitaj: Zdravi i ukusni ovseni keksići od samo tri sastojka) Uz neku svežu salatu ili integralni hleb, obezbedićete i sebi i svojim ukućanima hranljiv i ukusan obrok. Ipak, s ovim jelom ne treba preterivati. Zbog visokog sadržaja holesterola koji sadrže, jaja treba konzumirati umereno. (Pročitaj: Zdrava ishrana: Šta jesti pre i posle treninga?) Kliknite i pogledajte video. https://www.lepotaizdravlje.rs/wp-content/uploads/2020/06/1260616200_3869431321001_Wow-21-How-to-Make-Egg-Baskets-7C-Cooking-Light-1.mp4 lepotaizdravlje.rsHealthThe post Šarene korpice od jaja i povrća poklon su za sva čula (video) appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Odličan za keto dijetu: Recept za niskokaloričan vafl koji ćete želeti da jedete svaki dan

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Jun.2020, 12:51

Keto dijetu čini izuzetno malo ugljenih hidrata, a živeti na tom režimu predstavlja veliki izazov, pogotovo kad neobuzdani poriv za nečim poput palačinaka i francuskog tosta „zakuca na vrata”. Dve kriške francuskog tosta otprilike imaju 30 grama neto ugljenih hidrata, što je mnogo više od...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.