Podvarak sa suvim šljivama: Mnogo ukusniji od klasičnog podvarka

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Jan.2024, 12:31

Podvarak sa suvim šljivama: Mnogo ukusniji od klasičnog podvarka

Ništa lepše i ukusnije od podvarka zimi. Svaka domaćica ga priprema na svoj način. A da li ste probali podvarak sa suvim šljivama. Ako volite klasična jela, onda verovatno volite i podvarak. Ovo tradicionalno, preukusno jelo, može se napraviti na bezbroj načina – posno, sa suvim ili sveži mesom, pečurkama, suvim šljivama… Podvarak sa suvim šljivama: Ukus koji će vas oduševiti Koliko god da uživamo u tradicionalnim jelima, volimo da probamo i nešto malo drugačije. A podvarak sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << suvim šljivama zadovoljiće i najveće sladokusce. Lako se priprema, a sastojke i začine možete menjati i dodavati po svom ukusu. Na internetu se može naći bezbroj recepata za pripremu podvarka a nama je privukao pažnju sledeći video recept sa TikTok-a: @whatsmomcookin One Skillet Polish Sausage and Sauerkraut! So easy and super delish! Perfect for cold winter nights! #dinneridea #onepanmeal #healthyeating #yum #food #budgetmeals #2022 #foodtiktok ♬ Instrumental Background Music – Happy Instrumental Piano Kako se priprema podvarak sa suvim šljivama Sastojci: 1 kg kiselog kupusa 500 g suvog mesa (slanina,kobasica ili dimljena svinjska rebra) 1 glavica crnog luka, sitno iseckana 2 šargarepe, isečene na kockice 100 g suvih šljiva, dobro opranih i oceđenih 2 lista lovora 1 kašičica bibera u zrnu so po ukusu 2-3 kašike ulja voda po potrebi Priprema: Prvo, pripremite kiseli kupus. Ako koristite kupus iz glavice, odvojite listove, operite ih i iseckajte na rezance. Ako koristite već iseckan kiseli kupus, operite ga i dobro ocedite. Na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte isečene komade suvog mesa (slanine, kobasice ili dimljenih svinjskih rebara) i pržite ih dok ne postanu hrskavi i puste aromu. Kada meso postane hrskavo, dodajte iseckani kiseli kupus i šargarepu. Nastavite da pržite sve zajedno još nekoliko minuta, povremeno mešajući. Smanjite temperaturu i dodajte suve šljive, listove lovora, biber u zrnu i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. Dolijte vodu tako da prekrije sve sastojke. Pokrijte lonac i kuvajte na laganoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, a ukus se sjedini. Ovo obično traje oko 1.5 do 2 sata. Proverite ukus i dodajte so ili biber po potrebi. Povremeno dodajte malo vode Podvarak služite topao uz kuvani krompir ili neki drugi prilog po želji. Prijatno! Lilechka75/gettyimages.co.ukThe post Podvarak sa suvim šljivama: Mnogo ukusniji od klasičnog podvarka appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.