Ovo su najbolje supe koje će vam pomoći u mršavljenju

Izvor: B92, 07.Jan.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najbolje supe koje će vam pomoći u mršavljenju

Supe za zimske dane u kojima ćete uživati i zahvaljujući kojima ćete istovremeno gubiti kilograme...

Zima je idealno vreme da se ugrejete tanjirom tople supe. Savršen je obrok za hladne dane, a u zavisnosti od sastojaka koje stavite u nju idealna je i za pomoć u mršavljenju jer ne sadrži mnogo kalorija i masnoća. Odlično je i što je možete napraviti maltene od bilo čega što poželite. Ako ste ostali bez ideja, predlažemo vam nekoliko sledećih recepata...
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zimska paradajz supa

Sastojci:

- 1 kašičica maslinovog ulja

- 1 mali luk (naseckan)

- 2 čena belog luka (naseckana)

- 2 kašike paradajz pirea (iz tube)

- 1 kašičica šećera

- 1 kašičica majčine dušice

- 1 lovorov list

- 2 konzerve paradjza u komadićima, uključujući sok

- pola šoljice nemasnog mleka

- 1 grčki jogurt

Zagrejte maslinovo ulje u posudi na srednjoj temperaturi. Pržite luk i beli luk dok ne omekšaju, oko pet minuta. Dodajte paradajz, šećer, majčinu dušicu, lovorov list, preostali paradajz i dve šoljice vode. Izmešajte i zakuvajte. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Izvadite lovorov list. Supu mutite štapnim mikserom dok ne postane glatka. Zagrejte mleko i zajedno s jogurtom sipajte u supu da provri i dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu i po želji.

Supa od tikve

Sastojci:

- 1 veća tikva, prepolovljena i nasečena na kriške

- 1 luk narezan na kolutove

- 1 krompir

- ljuti sos, poput tabasko sosa

- ½ kašičice karija

- 1/4 kašičice muskatnog oraščića

- 2 šoljice bujona

- so

- mleveni crni biber

Zagrejte rernu na najvišoj temperaturi. Na tepsiju stavite luk, tikvu i krompir. Pecite 60 minuta ili dok povrće ne omekša. Zatim sklonite kožicu sa tikve. Stavite sve zajedno u posebnu posudu, dodajte sos, kari, muskatni oraščić i jedan deo bujona. Izmiksirajte. Stavite sve zajedno na šporet na srednje jaku vatru i sipajte preostali bujon. Kuvajte oko pet minuta, posolite i pobiberite po želji.

Minestrone piletina supa

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 veliki luk, tanko nasečen

- 1 kašičica začina

- 3 šoljice pileće supe

- 2 šoljice vode

- 1 šoljice seckanog paradajza

- 1 porcija kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na veće komade

- 1/2 šoljice boranije

- 1/4 glavice mladog kupusa, grubo naseckanog

- 2/4 šoljice testenine

- 2 kašičice naseckane sveže žalfije ili 1 kašičica osušene

- 1/2 sveže mlevenog crnog bibera

- 1/4 kašičice soli

Zagrejte ulje u posudi. Dodajte luk i začine. Nakon toga dodajte vodu, supu, paradajz s vodom i kuvajte dok ne zavri. Dodajte piletinu, boraniju, kupus, testeninu, žalfiju, so i biber. Barite u pokrivenoj posudi oko 8 minuta, odnosno dok povrće i testenina ne omekšaju.

Staromodna supa od piletine i povrća

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 komad pilećeg belog mesa, bez kostiju, isečen na komadiće

- 2 čena belog luka, sitno naseckanog

- 1 glavica naseckanog luka

- 4 šoljice pileće supe

- 1 šoljica boranije

- 1 šoljica kukuruza

- 1 crvena paprika, naseckana

- 1 celer, naseckan

- 1 mala tikvica, isečena po dužini

- majčina dušica

- so

- mleveni biber

- 2 kašike sitno naseckanog svežeg peršuna

Zagrejte ulje u voku, dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni, pa dodajte luk i beli luk. Pržite dok luk ne dobije boju, a zatim dodajte supu, kukuruz, papriku, celer, tikvicu, majčinu dušicu, so i biber. Ako vam je lakše, možete sve to da spremite u višoj posudi, poput šerpe. Kuvajte dok povrće ne omekša i bude kuvano, a na kraju ubacite peršun.

Pasta E Fagiole supa

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 mala glavica naseckanog luka

- 2 čena belog luka, naseckana

- 2 šoljice pileće supe bez masti

- 1 šoljica paradajza naseckanog na komade

- 1 šoljica kuvanog pasulja

- 1/2 šoljice sitne testenine

- blitva i spanać, grubo naseckano

- so

Zagejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i beli. Kuvajte uz povremeno mešanje 3-5 minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte supu, paradajz sa sokom, pasulj i testeninu. To kuvajte bar 15 minuta, odnosno dok se testo ne skuva. Dodajte blitvu, spanać i so i ostavite da se kuva još bar 3 minuta.

Izvor: zena.hr

Foto: jeffreyw/Flickr.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.