Medicinska sestra ste a nemate posao: Ovo ministarstvo zapošljava vas 130, a nije Ministarstvo zdravlja

Izvor: Telegraf.rs, 05.Apr.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinska sestra ste a nemate posao: Ovo ministarstvo zapošljava vas 130, a nije Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo odbrane planira da primi na dobrovoljno služenje vojnog roka čak 130 medicinskih sestara, koje će posle završene vojne obuke moći da računaju na siguran posao u vojnomedicinskim ustanovama, piše Alo.

- Plan je da se na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku primi 130 devojaka i mladića sa završenom srednjom medicinskom školom. Svi oni bi prošli obaveznu tromesečnu vojnu obuku, a potom bi tri meseca bili raspoređeni na stručnim poslovima na VMA u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu.

Nakon toga, s njima bi se, naravno ukoliko prođu bezbednosne provere i pokažu se kao vredni i odgovorni, potpisao ugovor o profesionalnom vojnom angažmanu - kaže izvor ovog lista blizak vrhu Vojske Srbije.

Foto: Vojska Srbije

On dodaje da bi mladi na taj način obezbedili siguran posao u vojnim zdravstvenim ustanovana, a onima koji to žele ukazala bi se prilika i za učešće u mirovnim misijama van zemlje.

- Tu bi kao medicinsko osoblje pre svega stekli važno iskustvo, ali i imali izuzetno primamljiva primanja  - navodi on.

(Telegraf.rs /Izvor: Alo)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.