Agencija EU: Delta soj koronavirusa dominantan do kraja avgusta

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 18:05

Agencija EU: Delta soj koronavirusa dominantan do kraja avgusta

Delta soj koronavirusa, koji je posebno zarazan, mogao bi da do kraja avgusta dostigne 90 odsto učešća među novim slučajevima infekcije u Evropskoj uniji (EU), saopštio je danas Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

"Veoma je verovatno da će delta soj koronavirusa tokom leta cirkulisati posebno među mladima koji nisu na spisku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vakcinaciju", izjavila je direktorka Centra, Andrea Amon.

Iako je alfa varijanta koronavirusa, koja je ranije otkrivena u Velikoj Britaniji, i dalje dominantna u Evropi, Centar predviđa da će delta soj, prvobitno nađen u Indiji, činiti 70 odsto novih infekcija u EU do početka avgusta, i 90 odsto do kraja tog meseca.

Evropski centar, koji navodi da je delta soj 40 do 60 odsto zarazniji od drugih, poziva na ubrzavanje vakcinacije.

Centar je takođe pozvao na opreznost pri ukidanju mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.