Veliki odziv - vraćeno poverenje u VS

Izvor: Politika, 20.Mar.2010, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki odziv - vraćeno poverenje u VS

Ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitao je danas vojnicima martovske klase na položenoj vojničkog zakletvi, poručivši da veliki odziv za služenje vojnog roka u uniformi i u ovoj generaciji pokazuje da je vraćeno poverenje u Vojsku Srbije (VS).

Na svečanosti u Petom centru za obuku u Zaječaru, Šutanovac je istakao da je martovska generacija jedna od poslednjih koja služi vojni rok u uniformi i naglasio da želi da im vojnička uniforma ostane u svetloj uspomeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

On je istakao da je u godini kada se privodi kraju proces profesionalizacije VS zabeležen visok odziv služenju vojnog roku u uniformi, što, kako je napomenuo, pokazuje da vojska stiče poverenje i među mladima.

Ministar odbrane je izrazio zadovoljstvo što proces profesinalizacije VS vojske teče u skladu sa planom i što je zainteresovanost kandidata velika.

Prema njegovim rečima, i to je pokazatelj da se vojska vratila među narod, a i narod u vojsku.

Šutanovac je naveo i da prisustvo velikog broja rodbine i prijatelja polaganju zakletve može da se shvati ne samo kao podrška mladim ljudima da vojni rok služe u uniformi i da se tako, uz poštovanje tradicija, oduže državi, već i kao podrsku naporima koji se preduzimaju na vraćanju ugleda koji je vojska imala među građanima.

On je istakao i da se bez poštovanja tradicije ne može izvršiti modernizacija vojske, dodajući da će samo na taj način VS moći da ispuni sve tri misije - obrana zemlje, pomoć civilima i učešće u mirovnim operacijama.

„Želja nam je da taj posao radimo na ponos građana Srbije, a pogotovo vas roditelja, koji ste nam poverili decu na obuku i školovanje”, poručio je ministar i od oficira i podoficira zatražio da se prema mladim vojnicima odnose nikako drugačije nego kao prema svojoj deci.

Svečanosti polaganja zakletve martovske generacije u Zaječaru prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba VS general potpukovnik Mladen Ćirković, predstavnici lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve.

--------------------------------------------------------------------------------------

Pregovori o angažovanju u još tri misije

Ministar odbrane Dragan Sutanovac izjavio je danas da to ministarstvo pregovara o upućivanju medicinskih timova i oficira u još tri mirovne misije.

„Još uvek je to u fazi pregovora i mislim da ćemo vrlo brzo imati konačno rešenje, kada ćemo moći da kažemo o kojim konkretnim misijama se radi”, rekao je Šutanovac.

U izjavi novinarima u Zaječaru, gde je prisustvovao polaganju zakletve martovske klase vojnika, Šutanovac je podsetio da su pripadnici srpskog sistema odbrane trenutno samostalno angažovani u Kongu, Liberiji i i Obali slonovače, a od porošle godine i u Čadu, u sastavu norveškog kontigenta.

Tanjug

[objavljeno: 20/03/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra zakletva martovske klase vojnika

Izvor: Glas javnosti, 19.Mar.2010, 16:07

BEOGRAD - Vojnici martovske generacije položiće sutra zakletvu u više centara za obuku, saopštilo je Ministarstvo odbrane...Ministar odbrane Dragan Šutanovac i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Mladen Ćirković prisustvovaće svečanosti u centru za obuku u Zaječaru...Svečanost...

Nastavak na Glas javnosti...

Šutanovac: Vraćeno poverenje u VS

Izvor: B92, 20.Mar.2010

Zaječar -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac je poručio da veliki odziv za služenje vojnog roka u uniformi u ovoj generaciji pokazuje da je vraćeno poverenje u Vojsku...Na svečanosti u Petom centru za obuku u Zaječaru, Šutanovac je istakao da je martovska generacija jedna od poslednjih koja služi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.