U Zaječaru 18 novozaraženih, u Boru još dva novozaražena, aktivnih slučajeva 210

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2020, 13:54

U Zaječaru 18 novozaraženih, u Boru još dva novozaražena, aktivnih slučajeva 210

U Zaječaru je u poslednja 24 časa obrađeno 39 PCR testova građana od kojih je kod 18 potvrđeno prisustvo virusa korona, objavljeno je danas na sajtu grada.

Od tog broja, šest osoba su ženskog i 12 muškog pola, starosti od 13 do 60 godina života.

Čekaju se rezultati za još 51 testiranu osobu.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 25 pacijenata, a na Grudnom odeljenju, koje je juče pretvoreno u covid bolnicu, još dva novoobolela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U KC Niš transportovan je jedan pacijent.

U poslednja 24 sata preminula su dvojica sugrađana od posledica te infekcije.

Bor: Još dva novozaražena, aktivnih slučajeva 210

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, na području Bora registrovana su dva nova slučaja zaraženih virusom korona, a na današnji dan broj ukupno aktivno pozitivnih je 210.

U kovid ambulanti se i dalje beleži veliki broj pregleda, kako pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, tako i kontrolnih, a za oko 170 uzetih briseva čekaju se rezultati testiranja, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Bora.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Bor hospitalizovan je 31 pacijent, od kojih je kod 21 laboratorijski potvrđen virus korona, dok se za još petoro čekaju rezultati.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić istakao je da u gradu imaju veliki broj zaraženih, veliki broj testiranih na dnevnom nivou, pa tako gradske zdravstvene ustanove imaju problem da prime sve koji jesu ili su potencijalno zaraženi virusom.

"Ako ne preduzimamo mere i pustimo da to funkcioniše po principu nepoštovanja mera, ugrožavamo one koji mere poštuju. Stav gradskog Štaba jeste da se zaštiti svaki naš sugrađanin, ali ujedno moramo voditi računa i donositi mere kako bismo pomogli i lokalnoj privredi da prevaziđe ovaj period", rekao je Milikić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.