Zbog dobrovoljnog odlaska u pritvor sud ukida pritvor Urošu Mišiću

Izvor: Njuz.net, 25.Mar.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog dobrovoljnog odlaska u pritvor sud ukida pritvor Urošu Mišiću

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

Mišić otklonio sumnju da planira da beži


BEOGRAD, 25. mart 2013, (Njuz) – Krivično vanpretresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu ukinulo je svoje rešenje o određivanju pritvora Urošu Mišiću i naložilo njegovo hitno puštanje na slobodu jer se Mišić dobrovoljno predao i došao u Okružni zatvor.
Sud podseća da je Mišić u prošli četvrtak pušten iz pritvora, a da je u petak, na zahtev tužilašta i posle podizanja optužnog predloga, doneta nova odluka o njegovom pritvaranju.
- Odluka o pritvoru doneta je u petak pred kraj radnog vremena, a Mišić se sam javio već u ponedeljak, prvog radnog dana. Ovim postupkom Mišić je pokazao visok stepen odgovornosti i poštovanje pravosudnog sistema Srbije, te otklonio svaku sumnju da ima nema nameru da beži – navodi su u obrazloženju odluke suda.
U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija navode da će Uroš Mišić biti pušten iz Centralnog zatvora čim ih sud obavesti o ovoj odluci, bilo pisanim bilo usmenim putem.
- Za nas će biti dovoljno i da ovu odluku, kao zvaničnu informaciju, čujemo u sredstvima javnog informisanja i Uroš Mišić će ponovo biti slobodan građanin – kaže Milana Stevović direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

"Blic" saznaje: Urošu Mišiću pritvor bio nezakonito ukinut

Izvor: Blic, 26.Mar.2013, 07:54

Sudija Snežana Ilić iz Prvog osnovnog suda prekršila je zakon kada je samostalno odlučila da ukine pritvor Urošu Mišiću, sada optuženom za nasilničko ponašanje, saznaje „Blic”...- Protivno zakonu, sudija je samostalno odlučila da ukine pritvor Mišiću kada je od tužilaštva dobila mišljenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.