Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenska policija u turskom kamionu otkrila 17 ilegalnih migranata

LJUBLJANA - U prikolici teretnog vozila turskih registarskih oznaka slovenska policija je u srijedu rano ujutro na graničnom prijelazu Gruškovje-Macelj otkrila 17 ilegalnih migranata, saopštila je policijska uprava Maribor.

Nacionalnost migranata niti konačna destinacija kamo su se bili uputili nisu objavljeni, a policija navodi da će više detalja otkriti slijedećih dana, nakon što se završi istraga.

Slovenska policija lani je zabilježila 10 ilegalnih pokušaja prelaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << granice, četiri do pet puta manje nego do prije nekoliko godina, što policija tumači promjenom pravaca ilegalnih prelazaka koji su se sa "balkanske rute", koji vode preko Hrvatske i Slovenije, u zadnje vrijeme premjestile na Mađarsku i Austriju.

Svejedno se još uvijek bilježe slučajevi ilegalnih prelazaka i pokušaja transporta preko zelene granice i na graničnim prijelazima Slovenije i Hrvatske.

Tako je u aprilu ove godine, nakon dugotrajnog praćenja, bila uhapšena i privedena međunarodna grupa koja je prebacivala ilegalne migrante

preko zelene granice i prijelaza u Istri, a koja je za prebacivanje migranata iz Turske preko Kosova, BiH, Hrvatske i Slovenije u Italiju naplaćivala 6000 evra po glavi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.