Ovaj saobraćajni znak viđate svuda, a ni najbolji vozači ne znaju šta on znači (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj saobraćajni znak viđate svuda, a ni najbolji vozači ne znaju šta on znači (FOTO)

Foto: bezbednostusaobracaju.weebly.com

Vozači koji dugo vremena imaju vozačku dozvolu se često susreću sa saobraćajnim znakovima koje ne poznaju - zaboravili su ih ili ih pak nikada nisu naučili. Evo nekoliko takvih znakova.

Znakovi pružaju učesnicima u saobraćaju potrebna obaveštenja o putu kojim se kreću, nazivima mesta kroz koja prolaze i udaljenosti od tih mesta. Takođe, daju informacije o prestanku važenja znakova izričitih naredbi kao i druga korisna obaveštenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Ali, poznajete li saobraćajne znake koji predstavljaju prestanak zabrana i ograničenja?

Prestanak zabrana i ograničenja ustvari označavaju mesta na putu odakle prestaju da važe odgovarajuća ograničenja i zabrane, koje su pre tog mesta uspostavljene saobraćajnim znakovima zabrane i ograničenja, postavljenim na tom putu.

U nastavku pogledajte koji znak predstavlja prestanak zabrana i ograničenja, a poslednji u nizu je onaj koji retki znaju šta znači:

Foto: bezbednostusaobracaju.weebly.com

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.