Vikiliks: Jamajka je već jednom odbila da prizna Kosovo

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: Jamajka je već jednom odbila da prizna Kosovo

Vlada Jamajke je 2009. odbila zahtev SAD da prizna tzv. Kosovo, koje je godinu pre toga proglasilo nezavisnost od Srbije.

Diplomatski telegram SAD iz 2009. do kojeg je došao "Vikiliks" pokazuje da je Jamajka i tada odbila da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

U dokumentu se navodi da je otpravnik poslova ambasade SAD u Jamajci nagovarao jamajkansku vladu da prizna nezavisnost Kosova, tokom sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za šefom diplomatije te zemlje. Zvaničnica ministarstva je istakla da ne očekuje promenu u odluci vlade Jamajke da ne produži formalno diplomatsko priznanje Kosova.

Ona je navela da se vlada te države nije protivila učlanjenju Kosova u Svetsku banku, kao i da nedavno priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova od Dominikanske Republike nije stvorilo konsenzus po tom pitanju među karipski zemljama, navodi se na jamajkanskom sajtu Glajner.

Dodala je i da je stav vlade Jamajke da secesija bilo koje teritorije treba da se reši zajedničkim dogovorom uključenih strana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE" PRIŠTINI STARO VIŠE OD DECENIJU "Vikiliks": Vlada Jamajke još 2009. godine ODBILA DA PRIZNA KOSOVO

Izvor: Blic, 21.Feb.2020

Vlada Jamajke je još 2009. godine odbila zahtev SAD da prizna takozvano Kosovo, koje je godinu dana ranije jednostrano proglasilo nezavisnost, preneo je 2011. godine sajt "Gliner" sa Jamajke, pozivajući se na diplomatski telegram do kojeg je došao "Vikiliks".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.