Vikiliks: CIA vas sluša kroz ajfon, android, TV...

Izvor: B92, 07.Mar.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: CIA vas "sluša" kroz ajfon, android, TV...

Vikiliks je saopštio da je objavio “najveće otkriće ikada“ sa više od 8.000 dokumenata koje je CIA označila kao strogo poverljiva.

U saopštenju se navodi da se otkrivaju detalji o tome kako je CIA stvorila i sprovodila globalni hakerski program.

Takođe, navodi se da je agencija zloupotrebljavala brojne popularne proizvode najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanija kao što su Epl (ajfon), Gugl (android telefoni), Majkrosoft (operativni sistem Vindouz) i Samsung (TV uređaji) i pretvarala ih u „svoje oruđe“ i „prikrivene prislušne uređaje“.

Vikiliks tvrdi da je do tih informacija došao iz mreže koju koristi Centar za sajber obaveštajnu službu CIA u Virdžiniji.

Izvor je, kako se navodi u saopštenju Vikiliksa, naveo da je svrha otkrivanja ovakvih podataka iniciranje javne debate o bezbednosti, kreiranju, upotrebi i demokratskoj kontroli sajberoružja.

Dokumenti koji su objavljeni su nastali u periodu od 2013. do 2016. godine.
Pogledaj vesti o: iPhone,   Android

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prisluškivali su nas sve vreme preko ovih telefona: Vikiliks objavio 8.000 stranica nikad većeg otkrića o špijuniranju CIA

Izvor: Telegraf.rs, 07.Mar.2017

Vikiliks je objavio do sada najveće otkriće poverljivih dokumentacija Centralne obaveštajne agencije Amerike (CIA), vezano za njihove sisteme i procedure praćenja i prisluškivanja...Više od 8.000 dokumenata je objavljeno u utorak, pod nazivom "Vault 7", kao deo serije objava o ovoj agenciji...U...

Nastavak na Telegraf.rs...

Vikiliks: CIA vas "sluša" kroz ajfon, android, TV...

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2017

Vikiliks je saopštio da je objavio "najveće otkriće ikada" sa više od 8.000 dokumenata koje je CIA označila kao strogo poverljiva...U saopštenju se navodi da se otkrivaju detalji o tome kako je CIA stvorila i sprovodila globalni hakerski program...Takođe, navodi se da je agencija zloupotrebljavala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.