Vikiliks: CIA špijunirala u Francuskoj tokom izbora 2012.

Izvor: RTS, 16.Feb.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: CIA špijunirala u Francuskoj tokom izbora 2012.

CIA je prikupljala informacije tokom francuskih predsedničkih izbora 2012. godine, pokazuju tri poverljiva naređenja za špijunažu američke agencije koja je objavio "Vikiliks". Špijunaža je trajala sedam meseci.
Dokumenti otkrivaju da su sve glavne francuske političke partije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imale infiltrirane špijune agencije CIA, kao i da su prisluškivane putem elektronskih uređaja.

CIA je ocenila da u Sarkozijevoj partiji nisu bili sigurni u njegov reizbor.
U drugom naređenju CIA koje je Vikiliks objavio kao "Nevladajuće političke partije, strateški izborni planovi kandidata", zahtevaju se informacije o liderima rastućih partija.
Zahtevali su se podaci o strategijama partija i njihovim mišljenjima o SAD.
CIA je tražila i podatke o finansiranju kandidata, njihovim pogledima na francusku ekonomiju i grčku dužničku krizu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI PODACI VIKILIKSA Američka CIA špijunirala tokom francuskih predsedničkih izbora 2012. godine

Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 00:17

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) prikupljala je informacije tokom francuskih predsedničkih izbora 2012. godine, pokazuju tri poverljiva naređenja za špijunažu koja je objavio Vikiliks...Špijunaža je trajala sedam meseci...Dokumenti otkrivaju da su sve glavne francuske političke...

Nastavak na Blic...

Nova saznanja VIKILIKSA: CIA je špijunirala izbore u Francuskoj

Izvor: Blic, 17.Feb.2017

CIA je prikupljala informacije tokom predsedničkih izbora 2012. godine u Francuskoj, pokazuju tri poverljiva naloga za špijunažu američke agencije, koja je objavio Vikiliks...Špijuniranje je trajalo sedam meseci, prenosi RT...Dokumenti pokazuju da su sve glavne francuske političke partije imale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.