VIKILIKS UPOZORAVA: Asanžovo mentalno zdravlje ozbiljno ugroženo

Izvor: Telegraf.rs, 15.Sep.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIKILIKS UPOZORAVA: Asanžovo mentalno zdravlje ozbiljno ugroženo

Vikiliks je danas objavio lekarski izveštaj u kojem se navodi da je mentalno zdravlje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža ugroženo ako ostane u ambasadi Ekvadora u Londonu, uoči sudskog saslušanja u Švedskoj o tome da li će apelacioni sud podržati nalog za njegovo hapšenje zbog optužbi za silovanje iz 2010.

"Mentalno zdravlje gospodina Asanža će se najverovatnije pogoršati vremenom ako ostane u sadašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << situaciji koju treba rešiti što je pre moguće", navodi se u lekarskom izveštaju koji je objavio Vikiliks putem Tvitera, prenosi AFP.

Izveštaj od 27 strana sačinio je neimenovani "ekspert za traumu i psihosocijalna stanja" u Londonu a datiran je 11. decembra 2015.

Sačinjen je na osnovu pet razgovora vođenih sa Asanžom do juna prošle godine, navodi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: London,   Twiter

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Vikiliks: Asanžovo mentalno zdravlje ugroženo

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2016

Vikiliks je danas objavio lekarski izveštaj u kojem se navodi da je mentalno zdravlje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža ugroženo ako ostane u ambasadi Ekvadora u Londonu, uoči sudskog saslušanja u Švedskoj o tome da li će apelacioni sud podržati nalog za njegovo hapšenje zbog optužbi za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.