Jeremić ne komentariše Vikiliks

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić ne komentariše "Vikiliks"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da ne može da komentariše informacije koje objavljuje "Vikiliks" jer su one "neformalne".

Jeremić je naveo da verodostojnost objavljenih informacija nije potvrdila nijedna zemlja sveta.

"Nijedna vlada nijedne države na svetu nije do sada potvrdila verodostojnost tih informacija", rekao je Jeremić o navodima da je Ministarstvo inostranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova Francuske tražilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu.

Jeremić je ponovio da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU i da je to strateški prioritet zemlje, ali je ukazao da priznanje Kosova nije tema "koja se može naći na stolu".

"Priznanje Kosova nije na stolu i nikada se ne može naći na stolu s obzirom na dobro poznatu politiku oko koje u ovoj zemlji postoji široka demokratska i legitimna podrška", rekao je ministar Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Urugvaja Luisom Almagrom.

U depeši francuskog diplomate - pomoćnika sekretara za kontinentalnu Evropu Rolana Galaraga, iz februara ove godine, navodi se da je Ministarstvo inostranih poslova Francuske tražilo od SAD i EU da zajedno obeshrabre Srbiju od predlaganja nove rezolucije UN o Kosovu i da Beogradu stave do znanja da nije moguće dobiti Kosovo i istovremeno postati članica EU, objavljeno je na sajtu "Vikiliksa".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jeremić: Zahvalnost Urugvaju zbog Kosova

Izvor: Blic, 07.Dec.2010

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova Srbije i Urugvaja Vuk Jeremić i Luis Almagro rekli su danas da su politički odnosi dve zemlje odlični, a šef srpske diplomatije se zahvalio urugvajskom kolegi na podršci zvaničnog Montevidea u naporima za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji...Jeremić je nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.