Asanž: Lažne su informacije da Vikiliks deluje u interesima „ruske propagande“

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Lažne su informacije da Vikiliks deluje u interesima „ruske propagande“

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je da su lažne informacije o tome da ovaj sajt deluje u interesima „ruske propagande“.

U intervjuu s Asanžom, nemački nedeljnik „Špigl“ naveo je da u „poslednjih meseci Vikiliks redovno kritikuju da služi ciljevima ruske propagande i namernog dezinformisanja“.

„Naprotiv, ja to nazivam lažnim informacijama. Nakon što je Hilari Klinton izgubila izbore, tražila je krivce u bivšem šefu FBI Džejmsu Komiju, Rusiji i nama“, rekao je Asanž i dodao da Vikiliks nikada neće cenzurisati informacije dobijene od svojih izvora da bi poštedeo nekog kandidata na izborima.

Prema njegovim rečima, saopštenja da bi izvor dokumenata CIA koje je objavio Vikiliks mogla da bude ruska strana jesu „medijske fantazije“.

Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.