Udarno na omladinskoj radnoj akciji

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarno na omladinskoj radnoj akciji

Na Omladinskoj radnoj akciji (ORA) “Vrnjačka Banja 2011”, koja je počela u ponedeljak, za sutra je zakazan udarni dan na čišćenju korita Lipovačke reke.

Na ORA “Vrnjačka Banja 2011” učestvuje 80 devojaka i mladića iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a naredne nedelje pridružiće im se i ekipe iz Slovenije i Hrvatske.

Zamenik predsednika opštine Vrnjačka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Banja Vojislav Vujić, po čijoj je zamisli radna akcija organizovana, očekuje da će se brigadirima priključiti veći broj meštana i starih akcijaša.

Ljajić otvorio ORA “Vrnjačka Banja 2011”

Hteo sam da dokažem da nisu u pravu oni koji kažu da je danas nemoguće napraviti radnu akciju, da omladina danas nije tako vredna i da ne želi da radi. Uz pomoć opštine i donatora obezbedili smo novac i za kratko vreme formirali tri brigade”, rekao je Vujić.

Brigadir Gavrilo Popović iz Lipara u Vojvodini kaže da posao na raščišćavanju korita Lipovačke reke nije mnogo težak.

“Javio sam se za radnu akciju najviše radi druženja i provoda, a i da pomognemo da se ovo raščisti”, kaže Popović.

Dve brigade pod imenima “Panonski biseri” i “Vojvodina” organizovao je stari akcijaš Jožef Parag iz Bačke Topole, koji je učestvovao na 28 saveznih radnih akcija.

Mnogi su bili skeptični da će deca hteti dobrovoljno da rade bilo šta. Deca su nepravilno zapuštena i o njima vode računa nažlost samo roditelji”, rekao je Parag.

Radna akcija “Vrnjačka Banja 2011” trajaće do 16. jula, a u ovom mestu poslednji put je organizovana 1980. godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.