Uskoro počinje rekonstrukcija vranjske bolnice i škole u Blacu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro počinje rekonstrukcija vranjske bolnice i škole u Blacu

Za razvoj tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odeljenja Opšte bolnice u Vranju biće izdvojeno 50.000 evra, dok će u renoviranje blačke Onovne škole "Stojan Novaković" biti uloženo 56.000 evra, odlučio je Upravni odbor programa Evropski Progres.

Kako je rečeno na sastanku u Prolom Banji, stvaranjem tehničkih preduslova za rekonstrukciju dosadašnjeg paviljonskog tipa bolnice u Vranju, otvara se mogućnost za dalja ulaganja i obezebeđivanje kvalitetnije zdravstvene zaštite za 250.000 stanovnika Pčinjskog okruga.

Projekat u Blacu podrazumeva zamenu starih podova u školi i treba da doprinese unapređenju uslova za učenje za 680 đaka ove škole - kažu iz Evropskog Progresa.

Kroz razvojni program Evropskog Progresa, Evropska unija i Vlada Švajcarske su do sada podržale 248 projekata koji doprinose društvenom i ekonomskom razvoju 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije, a 136 projekata je već završeno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.