Jumko i Simpo duguju 400 mil RSD, isključuju vodu

Izvor: B92, 05.Mar.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jumko i Simpo duguju 400 mil RSD, isključuju vodu

Beograd -- Zbog milionskih računa u vranjskom "Vodovodu" spremni za isključenje sa mreže velikih privrednih sistema, piše Danas.

Zbog višemesečnog neplaćanja starih ali i novih obaveza prema JP "Vodovod" u Vranju iz ovog preduzeće upozoravaju da će biti primorani da isključe sa mreže velike privredne sisteme poput Jumka i Simpa.

Zamenik generalnog direktora vranjskog vodovoda Srđan Dekić naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je dug Jumka za utrošenu a neplaćenu vodu 350 miliona, dok Simpo duguje 66 miliona dinara.

"Oba preduzeća se nalaze u državnom vlasništvu, ali to nas ne sprečava da ih isključimo sa mreže ukoliko ne počnu sa izmirivanjem svojih obaveza", naveo je Dekić novinarima.

On je precizirao da će u ovom preduzeću sačekati "rešavanje statusa Jumka do 31. maja, kada ističe Vladin rok za privatizaciju", te da postoje "mehanizmi za rešavanje milionskog duga u saradnji sa lokalnom samoupravom". To bi moglo da znači da bi konverzijom duga Grad Vranje postao vlasnik Sportskog centra, koji je u vlasništvu Jumka, a reč je o stadionu i bazenu sa pratećim objektima.

Takvo rešenje za sada nije na vidiku kada su u pitanju dugovi Kompanije Simpo, koja je takođe u programu državnog restrukturiranja. Poređenja radi, dug građana vranjskom Vodovodu iznosi 177 miliona dinara, a ostalih pravnih subjekata isto koliko i neplaćeni račun Jumka - 350 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.