Imaćemo pod kontrolom ceo naš vazdušni prostor

Izvor: Prva.rs, 20.Nov.2015, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaćemo pod kontrolom ceo naš vazdušni prostor

On je rekao da veruje da ćemo u narednim danima i nedeljama, nakon 16 godina, uspostaviti sve merne instumente i radare i posle 16 godina konačno imati pod našom kontrolom celokupan vazdušni prostor Srbije.
"Mi već 16 godian ne vidimo Vranje, Leskovac, na našim radarima upravo zbog svega o čemu sam govorio, a postavljenjem tih radara i dogovorom sasvim sam uveren da ćemo imati neuporedivo bolju policijsku i vojnu zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << neba a to je jedna od ključnih stvari u pripremi odbrane i suvereniteta Srbije", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa šefom NATO.
Sve to je, kako je primetio, postignuto isključivo dijalogom, bez ijednog ispaljenog metka i bez ijednog poginulog. 
Ono što je posebno značajnom, naveo je Vučić, jeste da je Kfor garant bezbednosti i očuvanja crkava ui manastira na Kosovu, ali i da je NATO garant za neprisustvo kosovskih snaga bezbednosti u četiri opštine na severu Kosova. 
"To je od ključnog značaja za Srbiju i mi smo po tom pitanju NATO i Stoltenbergu veoma zahvalni", rekao je Vučić i dodao da je s prvim čovekom NATO govorio i o tome kako vojna alijansa može da pomogne Srbiji u migrantskoj krizi, kao i o treninzima srpskih vojnika i oficira.
Premijer je još rekao da je naš interes da avioni iz Beograda sleću u Prištinu i da će se i o tome razgovarati i sa NATO, kao i da je veoma važan program uništavanja viška municije, za šta je Stoltenberg najavio osnivanje fonda čime bi se pomoglo Srbiji da uništi oko 200 tona viška municije.
Poseta generalnog sekretara NATO izaziva u Srbiji različite stavove i viđenja, primetio je Vučić, ali i ocenio da je ona važna i korisna za našu zemlju, te najavio da je dobio poziv da u julu naredne godine poseti sedište NATO i da se obrati članicama te organizacije. 
"Nema sumnje da ću, ako tada budem premijer, taj poziv priohvatiti, jer je to veomavažno za našu zemmlju", poručio je Vučić.  
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas na konferenciji za novinare da je Kfor ukinuo ogranicenja koja su važila za delove vazdušnog prostora Srbije od 1999. godine, te da poštuje politiku neutralnosti Srbije.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.