Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije; Harčenko: Ništa ne može nauditi odnosima Srbije i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 04:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije; Harčenko: Ništa ne može nauditi odnosima Srbije i Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, a o sastanku će, kako se navodi u saopštenju, predsednik obavestiti javnost u toku dana. Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosima Rusije i Srbije.

Jedna od tema sastanka, navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsednika, bila je priprema radne posete predsednika Vučića Ruskoj Federaciji 4. decembra i njegovog razgovora sa predsednikom Putinom.

Biće to sedamnaesti susret dvojice državnika, a treći ove godine.

"O svemu ostalom predsednik Vučić obavestiće javnost u toku dana", navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Do susreta je došlo u sred moguće obaveštajne afere, čiji akteri su ruski obaveštajac Georgij Kleban i navodno jedan srpski obaveštajac, čiji identitet nije otkriven.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin juče je za Tanjug izjavio da predsednik odgovorno i strpljivo razmatra sve elemente tog slučaja i da će zaključke doneti na osnovu istrage koju je naložio Vojno-bezbednosnoj agenciji.

Za danas popodne predsednik Vučić je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Ambasador: Ništa ne može nauditi odnosima Srbije i Rusije

Bocan-Harčenko je za RTS rekao da je uobičajeno da se uoči značajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.

"Posle toga se nešto i demantuje i mi smo navikli i bez obzira na te provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika ne mogu naneti nikakvu štetu našim odnosima", rekao je Bocan-Harčenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa ruskim ambasadorom

Izvor: B92, 21.Nov.2019

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom...Sastanak će početi u 9 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nastavak na B92...

Vučić sa Harčenkom: O detaljima razgovora u toku dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, a jedna od tema je bila priprema radne posete Vučića Rusiji i njegovog razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, 4. decembra, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije...Bio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.