Trijumf Jovane Crnogorac na Petrovradinskoj tvrđavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Jovane Crnogorac na Petrovradinskoj tvrđavi

Olimpijka Srbije Jovana Crnogorac pobednica je današnjeg 2. međunarodnog kupa u planinskom biciklizmu, koji je startovao na Petrovaradinskoj tvrđavi, a takmičari su vozili atraktivnom stazom - starom Tvrđavom i delom Podgrađa.

Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Novi Sad organizatori su ove trke, koja je u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije i donosi 60 bodova za Olimpijske igre sledeće godine u Tokiju.

Takmičenje je otvorio i znak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za start dao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Ponosni smo što je Biciklistički klub Novi Sad, uz podršku grada, pokrajine i države, drugu godinu za redom uspeo da organizuje ovakav reprezentativni sportski događaj. Iz 17 država, preko 140 takmičara, muškarci, žene, juniori, seniori, sve ono što smo gledali na nekim svetskim sportskim kanalima, danas imamo u Novom Sadu", rekao je gradonačelnik Vučević.

Podsetio je da je to uvod i u sledeću, olimpijsku godinu.

"Takmičenje iz Novog Sada nosi bodove za Tokio 2020. godine, ali pre svega svi se spremamo i vežbamo kroz ovaj kup da 2021. budemo domaćini Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu i siguran sam da ćemo biti i uspešni domaćini i tog prvenstva, kao i Evropske prestonice kulture", rekao je Vučević.

Državni sekretar za privredu i turizam Miroslav Knežević rekao je da će država nastaviti da ulaže u ovakve događaje, kako bi okupili sportiste iz celog sveta.

"Mi smo ovakve događaje i manifestacije prepoznali kao jedan od 112 ključnih turističkih proizvoda Srbije. Veoma nam je važno da iskoristimo taj popularni trend, koji ciklo turizam ima u Evropi i u svetu i da nastavimo da ulažemo u izgradnju infrastrukture, kako bismo i u budućnosti mogli da organizujemo ne samo ovakve događaje, nego i brojne druge, slične, koji će okupiti sportiste iz celog sveta", rekao je Knežević.

Direktor trke Nemanja Vajs očekuje da će Novi Sad već ove godine dobiti zvaničnu potvrdu da će biti domaćin Evropskog prvenstva 2021. godine.

"Sledeće godine imaćemo test Evropskog prvenstva, kada ćemo pokazati da je Novi Sad grad biciklizma i da imamo Biciklistički klub Novi Sad, koji ima svetlu budućnost što se tiče planinskog biciklizma", rekao je Vajs.

Petrovaradinska tvrđava danas je do 19 sati zatvorena za saobraćaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.