Tači: Odluka MSP zapečatirala naše pravo za samoopredeljenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Odluka MSP zapečatirala naše pravo za samoopredeljenje

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas da je odluka Međunarodnog suda pravde od pre devet godina - najveća međunarodna pobeda Prištine, koja je, prema njegovim rečima, otvorila put Kosova u članstvo NATO-a, EU i UN-a.

Međunarodni sud pravde je 22. jula 2010. godine izneo mišljenje da Deklaracija o nezavisnosti Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

"Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde, koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje.

va odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN", napisao je Tači, prenosi RTK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tači: Međunarodni sud pravde pre devet godina potvrdio pravo Kosova na nezavisnost

Izvor: Beta, 22.Jul.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas ocenio da je Međunarodni sud pravde pre devet godina potvrdio pravo Kosova na nezavisnost."To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put jačanju međunarodnog subjektiviteta i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.