Sutra konačna odluka o tome da li će biti redukovan broj događaja za Doček

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2022, 14:33

Sutra konačna odluka o tome da li će biti redukovan broj događaja za "Doček"

"Fondacije Novi Sad - Evropska prestonica kulture" se od početka pandemije pridržava svih epidemioloških mera, a kada se krenulo u promociju zvaničnog ulaska u godinu prestonice kulture i manifestacije "Doček", odmah je napomenuto da će svi kapaciteti u zatvorenim prostorima biti veoma ograničeni, u smislu dozvoljenog broja posetilaca, izjavila je danas Milana Milovanov, portparol EPK.

Milovanov je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine, rekla da je Fondacija trenutno u razgovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa svim nadležnim službama, a da će javnost imati prve informacije sutra u toku prepodneva.

"Sa sigurnošću se zna da će biti pooštrene kontrole sprovođenja protivepidemioloških mera", napomenula je ona.

Sam 13. januar će obeležiti ceremonija preuzimanja titule Evropske prestonice kulture u Srpskom narodnom pozorištu, gde će biti visoke državne zvanice, gosti iz inostranstva, kao i više od 60 predstavnika bivših, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture. Publika će taj program moći da prati putem Prvog programa Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije.

Potom je na programu svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, multimedijalni spektakl "Zeniteum", u 20:22 časa, ispred Skupštine AP Vojvodine. Ovde će se kroz spoj nauke i umetnosti slaviti kultura. Prenos multimedijalnog spektakla biće, takođe, prenošen putem Prvog programa Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije.

Vučević: Verovatno ćemo imati redukovan broj događaja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je danas da je epidemiološka situacija u gradu loša i konstatovao kako će trenutna situacija sa korona virusom menjati način na koji će se obeležiti zvaničan ulazak u godinu prestonice kulture i manifestacija "Doček".

"Verovatno ćemo imati redukovan broj događaja zbog rekordnog broja zaraženih juče", rekao je Vučević, i dodao da očekuje obaveštenje od "Fondacije Novi Sad - Evropska prestonica kulture (EPK)" šta će se dešavati 13. januara.

Dodaje i da moraju da se predvide određene mere, a postoji mogućnost da će to biti redukovanje broja posetilaca i događaja, kao i da će se raditi brzi antigenski test na ulazu ili tražiti digitalni zeleni sertifikat.

EPK će tokom dana obavestiti javnost o daljim koracima u vezi sa svečanom ceremonijom otvaranja Evropske prestonice kulture - Novi Sad i "Dočeka".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spektaklom „Zeniteum :: 2022“, Novi Sad zvanično ulazi u godinu kulture

Izvor: N1 televizija, 11.Jan.2022

Novi Sad će zvaničan početak godine titule Evropske prestonice kulture 2022. obeležiti 13. januara, spektakularnim arhitektonsko – multimedijalnim projektom “Zeniteum :: 2022”, u režiji slovenačkog avangardnog umetnika i renomiranog evropskog reditelja Dragana Živadinova. Centrala manifestacija...

Nastavak na N1 televizija...

"Redukovaćemo broj događaja za 'Doček'"

Izvor: B92, 11.Jan.2022

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je danas da je epidemiološka situacija u gradu loša i konstatovao kako će trenutna situacija sa koronavirusom menjati način na koji će se obeležiti zvanican ulazak u godinu prestonice kulture i manifestacija "Doček".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.