Sutra izbori za članove saveta nacionalnih manjina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra izbori za članove saveta nacionalnih manjina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, pozvao je pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da sutra izađu na izbore i izaberu članove svojih nacionalnih saveta. U poseban birački spisak upisano je više od 507 hiljada pripadnika nacionalnih manjina u Srbiji. Proglašeno je 58 izbornih lista, dok će četiri saveta birati članove na elektorskim skupštinama.

Posle izbora Srbija će imati imati 22 nacionalna saveta, jedan više nego ranije. Ocena je državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organa da je veoma važno da se izbori održe jer 13 odsto građana Srbije pripada nekoj od nacionalnih manjina.

Nacionalni saveti su kao kategorija prvi put uvedeni 2002. godine. Imaju nadležnost u četiri oblasti - kultura, obrazovanje, službena upotreba jezika i pisma i informisanje i upravo zbog ostvarivanja prava iz tih oblasti izbori za savete jesu bitni.

Pravo učešća na izborima imaju građani koji su upisani u posebne biračke spiskove manjinskih zajednica. Birališta će biti otvorena od 7 do 20 časova, a konačni rezultatima biće objavljeni do 96 časova od završetka glasanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena biračka mesta za izbor članova saveta nacionalnih manjina

Izvor: Beta, 04.Nov.2018, 01:35

U Srbiji će danas biti održani izbori za 22 nacionalna saveta nacionalnih manjina, na kojima pravo glasa ima 509.315 birača.Za neposredne izbore ukupno je proglašeno 58 izbornih lista, dok će četiri saveta birati članove na elektorskim skupštinama.Prvi put će biti izglasan i formiran Nacionalni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.