Oblačan, vetrovit i hladan dan, pred nama hladna nedelja; RHMZ upozorava na snežnu mećavu, jak jutarnji mraz i ledene dane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 01:21

Oblačan, vetrovit i hladan dan, pred nama hladna nedelja; RHMZ upozorava na snežnu mećavu, jak jutarnji mraz i ledene dane

U Srbiji će tokom dana biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, dok najviša dnevna temperatura neće prelaziti 1 stepen.

U planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava, a zbog olujnog vetra i stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju.

Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do 1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, Osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren i jak mraz. Do srede u većini mesta maksimalna temperatura biće oko ili malo ispod 0 °C, od četvrtka u manjem porastu. Tokom celog perioda malo i umereno oblačno, suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, a samo se još u ponedeljak u planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega.

RHMZ upozorava na snežnu mećavu, jak jutarnji mraz i ledene dane

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u Srbiji u planinskim predelima do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava.

Nove padavine biće slabijeg intenziteta nego u prethodnih 36 sati, pa se očekuje manje novog snega, ali će jak i olujni severozapadni vetar stvarati snežne nanose.

Udari vetra danas će dostizati 20 metara u sekundi, odnosno više od 70 kilometara na sat, a sutra ujutro i pre podne 15 metara u sekundi, odnosno oko 55 kilometara na sat, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se sutra posle podne i uveče.

Tokom većeg dela naredne sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz od minus 12 do minus 5 stepeni Celzijusa, na planinama i do minus 20 stepeni.

Dnevne temperature biće u intervalu od minus 2 do 2 stepena, pa se mestimično očekuju i ledeni dani.

Od sledećeg vikenda porast temperature.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas hladno i vetrovito, ponegde sa snegom

Izvor: Beta, 05.Feb.2023

U Srbiji će danas biti oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostatku zemlje mestimično sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.U brdsko-planinskim predelima zbog jakog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa.Jutarnja temperatura...

Nastavak na Beta...

SPREMITE SE ZA SMRZAVANJE: Temperatura ide u minus, dobro se obucite, na planinama vejavica, sneg tokom celog dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023

Vremenska prognoza za nedelju 5. februar..U Srbiji tokom dana umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, dok najviša dnevna temperatura neće prelaziti jedan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.