SPREMITE SE ZA SMRZAVANJE: Temperatura ide u minus, dobro se obucite, na planinama vejavica, sneg tokom celog dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023, 08:01

SPREMITE SE ZA SMRZAVANJE: Temperatura ide u minus, dobro se obucite, na planinama vejavica, sneg tokom celog dana!

Vremenska prognoza za nedelju 5. februar

U Srbiji tokom dana umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, na severu sa sunčanim intervalima, a u ostalom delu mestimično sa slabim snegom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, dok najviša dnevna temperatura neće prelaziti jedan stepen.

U planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava, a zbog olujnog vetra i stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutro hladno sa slabim i umerenim mrazem. Jutarnja temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od -2 do 1 stepen.

I u Beogradu jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, suvo, hladno i vetrovito. Vetar umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni. Krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -5 do -3 stepena, najviša dnevna oko 0 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, osetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren i jak mraz.

Do srede u većini mesta maksimalna temperatura biće oko ili malo ispod 0 stepeni, od četvrtka u manjem porastu. Tokom celog perioda malo i umereno oblacno, suvo i hladno sa dosta sunčanih intervala, a samo se još u ponedeljak u planinskim predelima očekuje provejavanje slabog snega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putevi apeluju: Oprez zbog moguće poledice

Izvor: 24sedam.rs, 05.Feb.2023

Inače, danas će u Srbiji biti umereno do potuno oblačno, na severu pre podne i pretežno vedro, u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, a sneg se očekuje još ponegde u brdsko-planinskim predelima

Nastavak na 24sedam.rs...

Sutra ujutro mraz tokom dana pretežno sunčano i hladno

Izvor: Beta, 05.Feb.2023

U Srbiji će sutra na severu i istoku biti sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Udari vetra ujutro i pre podne biće oko 15 metara u sekundi (oko 55 kilometara na sat), a posle podne i uveče vetar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.