Putevi apeluju: Oprez zbog moguće poledice

05.02.2023

06:30

0

Autor: J. S. J.

Inače, danas će u Srbiji biti umereno do potuno oblačno, na severu pre podne i pretežno vedro, u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, a sneg se očekuje još ponegde u brdsko-planinskim predelima

Putevi apeluju: Oprez zbog moguće poledice
Ilustracija - Copyright Pixabay

JP "Putevi Srbije" savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Moguća pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima. 

Zimski uslovi vožnje

RINA
 

 

Zimski uslovi, zbog kojih su pored zimskih guma potrebni i dodatni uređaji za povećanje trakcije točkova, očekuju vozače ka Tari, Goču, Divčibarama, Zlatiboru i Koaponiku, ali je slično i na putevima u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, pa se preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Inače, danas će u Srbiji biti umereno do potuno oblačno, na severu pre podne i pretežno vedro, u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, a sneg se očekuje još ponegde u brdsko-planinskim predelima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, na istoku ujutru i pre podne povremeno i jak, severozapadni, tokom dana u slabljenju.  Najniža temperatura od -5 do -1 stepen, najviša od -2 do 2 stepena.

Od ponedeljka nas očekuje veoma hladno vreme. 

 

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike