Gojković: Neki ministri predugo sede u Vladi, treba da se odmore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Neki ministri predugo sede u Vladi, treba da se odmore

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora SNS nije bila pomenuta rekonstrukcija Vlade, ali neki ministri bi "možda trebalo da se odmore", izjavila je predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

"Predsednik (Aleksandar Vučić) je kritikovao neke ministre, da nisu tu samo da bi se slikali, zivkali novinare da izaberu najlepšu fotografiju, već moraju suštinski da zagovaraju politiku Vlade. Moj je zaključak da neki od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predugo sede u Vladi. Možda bi trebalo da se odmore", rekla je Maja Gojković.

Na konstataciju da je lider SNS kritikovao članove, ali i partnere da nisu dovoljno branili premijerku od napada, predsednica parlamenta je rekla da Anu Brnabić neki nisu branili uopšte i nisu osudili brutalan napad kao ni jezik mržnje usmeren prema svim ženama koje se bave politikom.

"Imate one koji se često oglašavaju na temu rodne ravnopravnosti, a sada ih nigde nije bilo", istakla je Gojkovićeva.

Upitana da li misli na Zoranu Mihajlović, ona je rekla da misli na sve kojima je upućena kritika.

"Sada se videlo ko vodi pirovsku borbu za ravnopravnost žena, a ko to suštinski i misli. Prava borba ne podrazumeva lepe govore i konferencije, a onda se ne radi ništa. Kada se desio fizički napad na mene u kabinetu mnogi su ćutali", dodala je Maja Gojković.

Upitana kada će biti sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o Kosovu i Metohiji, ona je rekla da će se održati onda "kada budemo imali određene naznake kompromisnog rešenja o kojem će parlament reći svoje mišljenje".

"Želim da pokažemo ozbiljnost, a ne da samo pokažemo da postoje političari koji se slažu sa onima u Prištini da Srbija ne treba ništa da dobije. I da raspravu koriste da vređaju predsednika Aleksandra Vučića ili premijerku Anu Brnabić", rekla je Maja Gojković.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maja Gojković: Neki ministri bi mogli da se odmore

Izvor: B92, 04.Okt.2018

Beograd -- Na poslednjoj sednici Glavnog odbora SNS nije bila pomenuta rekonstrukcija Vlade, ali neki ministri bi "možda trebalo da se odmore", izjavila je Maja Gojković...U Intervjuu za "Večernje novosti", predsednica Narodne skupštine Srbije je rekla da je predsednik stranke i Srbije Aleksandar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.