DS sakupila 10.000 potpisa za Jankovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS sakupila 10.000 potpisa za Jankovića

Demokratska stranka (DS) je danas oko 15.00 sakupila više od 10.000 potpisa podrške kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije, rečeno je agenciji Beta u sedištu te stranke.

Prikupljanje potpisa počelo je jutros po odborima DS širom Srbije, a biće nastavljeno, a u DS-u su rekli da su takvu odluku doneli jer smatraju da odziv građana pokazuje da su "počele promene".

Podršku Jankoviću na predsedničkim izborima pored DS, najavila je i Nova stranka, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i brojni građanski pokreti u Srbiji.

Potpise prikuplja i Jankovićev izborni štab, a i juče i danas bile su veliki redovi.

Za predaju kandidature za predsednik Srbije potrebno je prikupiti najmanje 10.000 validnih potpisa građana.

Izbori za predsednika Srbije raspisani su za 2. april, a oni koji žele da postanu kandidati za predsednika svoju kandidaturu sa pratećom dokumentacijom i najmanje 10.000 potpisa treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji do 20 dana pred izbore.

Predsednik DS Dragan Šutanovac potpisao je jutros podršku kandidaturi Jankovića i izrazio očekivanje da će DS do popodne sakupiti dovoljan broj potpisa za formalnu predaju Jankovićeve kandidature.

"Da imamo fer i poštene uslove za rad, kao što imaju stranke režima, DS bi već u toku jučerašnjeg dana prikupila dovoljan broj potpisa i mogli bi da kažemo da je Saša Janković zvanično kandidat", rekao je Šutanovac nakon što je potpisao podršku kandidaturi Jankovića za predsednika Srbije.

Osvrćući se na najavu kandidature Saše Radulovića, Šutanovac kaže da su se o tome najbolje izjasnili članovi, simpatizeri i glasači koji su napustili pokret Dosta je bilo.

"Žao mi je što Saša Radulović ne razume trenutak u kome se nalazi Srbija ili možda razume, ali ne na način na koji razumeju građani Srbije. Naša tema nije Radulović, već da pobedimo Vučića i daćemo svoj maksimum da se to desi", rekao je Šutanovac.

Predsednik DS kaže i da nema nikakvih naznaka za bilo kakav ukrajinski scenario, ali navodi da su izbori "već sada" nefer, a kao primer naveo je da su u nekim delovima Srbije aktivisti SNS juče ometali građane koji su želeli da potpišu kandidaturu Jankovića.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.