Zajedničko bojno gađanje srpskih i bugarskih raketaša

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničko bojno gađanje srpskih i bugarskih raketaša

Više od 70 vojnika Vojske Srbije izvodiće bojno gađanje na poligonu "Šabla" u Bugarskoj do 25. jula. Cilj zajedničke vojne vežbe je podizanje nivoa sposobnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane za zaštitu vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Raketaši Vojske Srbije izvešće bojno gađanje raketnim sistemima "NEVA" i "KUB", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u saopštenju.

Prema rečima zastupnika komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Milana Popovića, dolasku na poligon "Šabla" u utorak prethodile su planske konferencije, kao i individualne i kolektivne pripreme, a transport ljudstva i sredstava odvijao se kopnenim i vazdušnim putem.
Popović je naveo da je u toku faza pripreme sredstava raketne tehnike, a kako kaže, pre svega raket, za realizaciju gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.
"Kruna osposobljavanja svakog raketaša je gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, a u Republici Srbiji, u ovom trenutku, ne postoji poligon koji može da odgovori bezbednosnim zahtevima za realizaciju ovog zadatka", istakao je Popović i dodao da je to je jedan od osnovnih razloga za korišćenje ovog poligona, koji je relativno blizu Srbiji.
Govoreći o saradnji sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, Popović je podsetio da je ona započeta na inicijativu Vojske Srbije 2010. godine, kada je i izvršeno prvo gađanje na "Šabli".
Ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša.
"Kroz planske procese i niz zajedničkih gađanja uspostavili smo dobru međuarmijsku, ali i ličnu saradnju, koja je krunisana činjenicom da se priprema za gađanje odvija na najboji mogući način", zaključio je Popović.
Kako se navodi u saopštenju, na poligonu bugarske armije "Šabla" na obali Crnog mora, nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru „Šabla 2017“

Izvor: Beta Video, 13.Jul.2017

BEOGRAD - Na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, od 11. do 25. jula izvode zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru sa raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.