Vojska uklanja džakove s peskom

Izvor: B92, 06.Jun.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska uklanja džakove s peskom

Umka -- U mestu Umka, između Beograda i Obrenovca, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na uklanjanju džakova s peskom, preventivno postavljenih uz tu saobraćajnicu.

Pripadnici vojske, uz pomoć mehanizacije sklanjaju džakove koji su štitili saobraćajnicu od izlivanja reke Save, čiji nivo je tokom poplava koje su zahvatile obrenovačku opštinu i na tom delu izlila iz korita.

Zbog angažovanja mehanizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćaj se usporeno odvija jer se po jedna od traka tog put kratkotrajno i povremeno zatvori, javlja Tanjugov reporter s lica mesta.

Uz uklanjanje džakova s peskom Vojska Srbije i danas angažovana na odnošenju kabastog smeća, asanaciji i dezinfekciji trerena i pružanju lekarske pomoći građaniam Obrenovca.

Na terenu je, kao i prethodnih dana oko 1000 pripadnika vojske raznih specijalnosti koji i uz pomoć rayne mehanizacije pomažu u sanaciji šteta od poplava.

U kasarnu u Obrenovcu danas je smeštena i prva grupa od oko 120 građana tog mesta koji su zbog polava u prethodnom periodu bili u četiri kolektivna centra u Beogradu.

Za njih su obezbeđeni dušeci, hrana, tehnička voda za pranje ruku i tuširanje kao i lekarska pomoć i sredstva za higijenu.

Do večeras, po planu povratka, u tu kasarnu treba da bude smešteno ukupno 192 osobe za koje su pripadnici Vojske u saradnji sa civilnim strukturama obezbedili sve što je neophodno za privremeni boravak.

U Obrenovcu su postavljene i dve lake poljske bolnice u kojima građani mogu da potraže medicinsku pomoć vojnih lekara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.