Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je posle NATO bombardovanja Srbije 1999. godine potpisan sporazum koji "jasno govori da srpska vojska nije poražena", jer su njime dejstva prekinuta.

"Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske", rekao je Diković prilikom otvaranja izložbe posvećene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine.

On je naveo da izložba "Junaci otadžbine - poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine" predstavlja divljenje prema herojima, nastradalim u časnoj i teškoj borbi, u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da nema opravdanja za NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

"Ovo je način da Vojska pokaže koliko joj je stalo do njenih pripadnika, koliko ih se seća, koliko pamti njihovu žrtvu i da svako ovo lice bude zapisano i zabeleženo. Ovo su hrabri i čestiti ljudi koji nisu zaslužili da budu ubijeni. Njihovo pravo da brane svoju zemlju i da žive u njoj nije opravdanje nikome da ih ubije", izjavio je Vulin.

On je naveo da se "nada da će jednog dana neko odgovarati za NATO agresiju i zločine nad srpskim narodom, Srbijom i za produžene zločine kao što je bacanje osiromašenog uranijuma".

Autor: Srna
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.