Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je posle NATO bombardovanja Srbije 1999. godine potpisan sporazum koji "jasno govori da srpska vojska nije poražena", jer su njime dejstva prekinuta.
Diković: Srpska vojska nije poražena u NATO bombardovanju
Foto: 021.rs
"Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske", rekao je Diković prilikom otvaranja izložbe posvećene vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine. 
 
On je naveo da izložba "Junaci otadžbine - poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine" predstavlja divljenje prema herojima, nastradalim u časnoj i teškoj borbi, u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu.
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da nema opravdanja za NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. 
 
"Ovo je način da Vojska pokaže koliko joj je stalo do njenih pripadnika, koliko ih se seća, koliko pamti njihovu žrtvu i da svako ovo lice bude zapisano i zabeleženo. Ovo su hrabri i čestiti ljudi koji nisu zaslužili da budu ubijeni. Njihovo pravo da brane svoju zemlju i da žive u njoj nije opravdanje nikome da ih ubije", izjavio je Vulin. 
 
On je naveo da se "nada da će jednog dana neko odgovarati za NATO agresiju i zločine nad srpskim narodom, Srbijom i za produžene zločine kao što je bacanje osiromašenog uranijuma".
  • Sever Srbije

    09.05.2018 18:14
    Yip Man
    Znas i ti kako ste postupali u lipoj tvojoj! Separatizam je razlog, sepi!
  • Yip Man

    08.05.2018 14:09
    @ sever srbije
    Mozes ti i bolje.

    Sta su to Milosevicev rezim i Srbija ucinili protiv svojih gradjana pa su se zgadili UN i ostalom svetu?

    Sta je bio glavni razlog bombardovanja?
  • neurosis

    08.05.2018 10:19
    kakav retardiran mozak neko treba da ima i poveruje u ovu nebuloznu gadost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.