Diković: Naša vojska nije poražena 1999. godine, dejstva prekinuta sporazumom

Izvor: RTS, 07.Maj.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Naša vojska nije poražena 1999. godine, dejstva prekinuta sporazumom

Načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, izjavio je da je posle NATO bombardovanja 1999. potpisan sporazum koji jasno govori da "naša vojska nije poražena, jer su dejstva prekinuta sporazumom".
"Nije li, možda, NATO poražen, jer je potpisan sporazum sa skromnim, ali hrabrim pripadnicima naše vojske", rekao je Diković prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvaranja izložbe posvećene vojnicima i policajcima poginulim u ratu 1999. godine.

Diković je izjavio da izložbena postavka "Junaci otadžbine – poginuli za vreme NATO agresije 1999. godine" predstavlja divljenje prema herojima.
"Uspeli smo da ih ne zaboravimo. Oni su nastradali u časnoj i teškoj borbi u kojoj su bili odlučni da se suprotstave NATO-u i zaštite svoju državu", rekao je Diković.
Izložbu čine fotografije i imena 725 pripadnika armije i 417 policajaca poginulih 1999. godine.
"Oni su nečije žrtve. Činjenica da su branili svoju zemlju nije mogla nikome dati za pravo da ih ubija. Oni su žrtve za koje neko mora da odgovara", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
"Svaki zločin, posebno kada je velik, a nema većeg zločina od NATO agresije na Srbiju, dobija zadovoljenje u istoriji i ljudskoj pravdi", rekao je Vulin i dodao: "Nećemo prestati da pitamo ko nas je bombardovao i ko je ubio ove ljude?"
"Oteli su nam mnogo više od jednog proleća, oteli su nam celu generaciju. Ne stidimo se nijednog pripadnika Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova, već smo ponosni na svakog našeg vojnika, policajca, građanina koji se suprotstavio agresiji na našu zemlju", izjavio je Vulin.
Rekao je da "Srbija ni na kakav način nije izazvala NATO agresiju".
"Radili smo samo ono što bi činila svaka zemlja suočena sa terorizmom", izjavio je Vulin, uz konstataciju: "Prošlo je vreme stida, ovo je vreme tihog ponosa."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.