Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huti dočekali zvaničnika UN dronom punim eksploziva, veliki broj mrtvih (VIDEO)

Najmanje šest osoba poginulo je tokom eksplozije drona na vojnoj paradi vladinih snaga u Jemenu, javlja AFP, pozivajući se na medicinske službe. Bespilotna letelica puna eksploziva eksplodirala je ispod tribine avio-baze u oblasti Lahdž na jugu zemlje.

U zoni eksplozije našli su se lokalni činovnici i oficiri. Među njima su bili i pripadnici komande vojske predsednika Abd Rabua Mansura Hadija. Ranjen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zamenik glavnog komandanta i guverner oblasti Lahdž. AFP, pozivajući se na dopisnika, navodi da je dron prvo izazvao sumnju kod vojnika: oni su misli da je on za snimanje parade iz vazduha.

Odgovornost za napad preuzeli su Huti, pripadnici Vrhovnog političkog saveta koji vodi rat za kontrolu nad republikom.

Eksplozija je odjeknula nakon govora specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN u Jemenu Martina Grifitsa koji je na sednici Saveta bezbednosti rekao da zaraćene strane u celini poštuju primirje na zapadu zemlje i druge uslove sporazuma koji su postignuti na pregovorima u Stokholmu.

The video of drone attack. pic.twitter.com/Z6tcPQdbB0— Yemen Observer (@YemeniObserv) 10. јануар 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASAKR DRONOM NA VOJNOJ PARADI: 6 poginulih u iznenadnom napadu Huta u Jemenu! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Jan.2019

Najmanje šest osoba je poginulo tokom eksplozije drona na vojnu paradu vladinih snaga u Jemenu, javlja AFP, pozivajući se na medicinske službe.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.