Hiljade Grka na ulicama Atine prati vojnu paradu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Grka na ulicama Atine prati vojnu paradu

ATINA - Grčka danas slavi Dan nezavisnosti, a uprkos kiši, na hiljade Atinjana izašlo je na ulice kako bi pratilo vojnu paradu.

"Danas se sjećamo činjenice da nam ništa nije dato besplatno, sve smo dobili borbom, a kada ste u pravu, onda pobjedjujete", poručio je premijer Grčke Aleksis Cipras okupljenim građanima.

Grčka revolucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "obavezuje da oprezno čuvamo slobodu grčkog naroda, njihovu nezavisnot i dostojanstvo", naglasio je premijer.

"Kada Grci nešto traže, odlučni su po tom pitanju, a imaju i pravdu na svojoj strani, onda mogu da postignu sve", rekao je Cipras.

Na današnji dan 1821. godine u Grčkoj je počeo ustanak protiv Otomanskog carstva.

Gužva na paradi, tokom koje su tenkovi prolazili jednom od glavnih atinskih ulica, a nadlijetali borbeni avioni i helikopteri, sušta je suprotnost prošlogodinjoj paradi, koja je održana uz jake mjere obezbjeđenja, navodi AP.

Prvi put nakon tri godine, građanima je dozvoljeno da stoje duž puta kojim prolazi parada.

Ambasador Grčke u Beogradu Konstanstin Ikonomidis prirediće večeras prijem povodom obilježavanja Dana nezavisnosti te zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.