Grčka:Vojna parada uprkos kiši FOTO

Izvor: B92, 25.Mar.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka:Vojna parada uprkos kiši FOTO

Hiljade Grka preplavilo je danas, uprkos kiši, centralnu atinsku aveniju kako bi posmatrali vojnu paradu povodom nacionalnog Dana nezavisnosti.

To je prvi put u poslednje tri godine da je građanima dozvoljeno da stoje duž rute i posmatraju paradu.

Gužva na današnjoj paradi, sa tenkovima na ulicama i borbenim avionima i vojnim helikopterima koje ih nadleću, u snažnom je kontrastu sa prošlogodišnjim događajem koji je održan pod strogim merama obezbeđenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Posmatračima je tada bilo dozvoljeno da stoje samo na kraju rute, podseća agencija AP.

Grčke vlasti su ograničavale javni pristup nacionalnim paradama pošto su demonstranti oštro kritikovali zvaničnike koji su im prisustvovali zbog njihovog odnosa prema finansijskoj krizi u zemlji i merama štednje koje su uveli kako bi zauzvrat dobili milijarde evra međunarodnog zajma pomoći.

Grci svakog 25. marta obeležavaju početak ustanka protiv Otomanskog carstva 1821. godine.

.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hiljade Grka na vojnoj paradi u Atini

Izvor: RTS, 25.Mar.2015

Grčka slavi Dan nezavisnosti, a uprkos kiši, hiljade Atinjana izašlo je na ulice kako bi pratilo vojnu paradu. . Premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je okupljenim građanima da Grčka revolucija obavezuje na oprezno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.